Magma topp logo Til forsiden Econa

magma2007_forening_img_028

Adm.dir. i Econa nina@econa.no

25¬†000 √łkonomer har gitt oss tillit

Før jeg ble leder i Econa, var jeg medlem på lik linje med dere andre. Jeg brukte noen av medlemstilbudene, særlig lønnsundersøkelsen, de økonomiske medlemsfor­delene og Magma. Utover det var jeg ikke veldig aktiv. Likevel stilte jeg aldri spørsmål ved om jeg skulle være medlem eller ikke. Dette har vært opplagt for meg, helt siden jeg var ferdig med studiene. Å tilhøre et faglig fellesskap og ha en forening i ryggen som kan påvirker økonomers arbeidshverdag, har vært et selvsagt valg.

Jeg er tydeligvis ikke alene. I oktober rundet Econa 25 000 medlemmer som alle er økonomer. Dette er en medlemsgruppe der to av tre medlemmer er ledere, som har medlemmer i sentrale posisjoner i offentlig og private virksomheter, og som står for en verdiskaping på godt over 25 milliarder kroner.

Covid-19-situasjonen har bremset veksten i økonomien og skaper et ekstra urolig arbeidsmarked. Flere opplever verdien av et organisert arbeidsliv. Nærmere 1,5 millioner nordmenn er organisert i en arbeids­takerorganisasjon. Akademikernes medlemmer, der Econa er den tredje største foreningen, øker mest blant 13 ulike organisasjoner og har totalt 220 000 medlemmer.

Mange i samfunnet tar økonomers kompetanse for gitt. Men jeg kan ikke fremheve ofte nok at økonomer skaper verdier for landet – hver eneste dag. Nå er vi inne i en ny krise. Skal vi komme oss helskinnet ut av denne krisen, må økonomene gjøre jobben sin. Uten oss kommer ikke alle tilbake i jobb, og vi klarer ikke å opprettholde verdiskapingen. Uten økonomer blir det heller ikke fart på norsk reiselivsnæring, norsk kulturnæring, norsk eksport og import og det som måtte følge med.

Nå har jeg ledet Econa i over ett år, et år helt utenom det vanlige. Men det har gitt mersmak. Vi har nådd målet om medlemsvekst, og vi har et stadig økende antall medlemmer som ønsker å være med på å skape større medlemsnytte for alle og synliggjøre den sentrale oppgaven økonomer har i samfunnet.

Jeg vil avslutte med de fire punktene som bør gjøre det enkelt for alle økonomer å ta valget om å bli medlem:

  • For det første er det kommersielle medlems­fordeler.
  • For det andre har vi et veldig sterkt tilbud om juridisk bistand.
  • For det tredje er vi den beste på økonomers karrieretilbud og vedlikehold av kompetanse.
  • Og for det fjerde synliggjør vi økonomenes bidrag, ivaretar vår rolle i samfunnet og påvirker temaer og politiske saker som er viktige for oss økonomer.

Ha en riktig god jul!


Econa er foreningen for høyt utdannede innen økonomi og administrasjon. Er du ikke medlem?
Sjekk medlemstilbudene og meld deg inn i dag.

© Econas Informasjonsservice AS, Rosenkrantz' gate 22 Postboks 1869 Vika N-0124 OSLO
E-post: post@econa.no.  Telefon: 22 82 80 00.  Org. nr 937 747 187. ISSN 1500-0788.

RSS