Magma topp logo Til forsiden Econa

Econa

√Örets √łkonomistudent

BI Kristiansand

Navn: Patrick Loe | Alder: 24 år | Klassetrinn: 1. klasse

– Hva tenker du om å bli årets økonomistudent?

Det var mange tanker som surret gjennom hodet da det ble kunngjort at jeg var kåret til årets student ved BI Kristiansand. Jeg er utrolig ydmyk og stolt over å bli valgt, spesielt fordi kriteriene omhandler mer enn bare faglig kompetanse og karakterer, personlige egenskaper er også tungtveiende kriterier, så det må jeg ta som en stor kompliment fra mine medstudenter.

– Nevn tre ting du liker du best (og dårligst) med studentlivet.

Jeg liker fleksibiliteten i studenthverdagen, støtten man har i kompetente forelesere underveis i kunnskapstilnærmingen, og ikke minst det store sosiale nettverket man kan være en del av. Ting som ikke er så attraktivt med studenttilværelsen, er pengemangel og en stadig synkende saldo på sparekontoen. Eksamenspresset som følge av at karakterene avhenger helt og holdent av det man presterer på en eksamen. Hvis jeg skal legge til en siste ting, må det være at arbeidsmengden til tider føles uoverkommelig.

– Har du noen tips til hvordan man skal klare å kombinere skole, engasjement og det sosiale og samtidig gjennomføre alt sammen på en bra måte?

Det å rekke alt er dessverre umulig, da døgnet bare har 24 timer. Man må derfor finne en balanse hvor man både får kombinert skole og det sosiale. For min del er skole førsteprioritet, men jeg prøver å delta på mesteparten av arrangementene i regi av skolen. Først og fremst fordi det er mye gøy som skjer, men også av respekt for dem som legger mye tid og energi i å arrangere. Mitt tips for å rekke mest mulig er at man må se på studieperioden som et prosjekt. Hovedmålet kan være endt bachelor eller mastergrad, og hvor hvert enkelt fag sees på som delmål, man setter seg resultatmål for hvert enkelt fag og vurderer det opp mot forventet innsatsmengde. Personlig fører jeg timer på hvert enkelt fag slik at jeg får kontrollert at jeg holder meg til planen med tanke på innsats. Videre er det å lage seg gode rutiner for skolearbeid viktig, slik at man unngår de verste skippertakene før eksamen og heller kan bruke denne tiden til å finpusse kunnskapen man har tilegnet seg gjennom semesteret.

– Hva motiverer deg?

Jeg har satt meg noen mål for hva jeg vil oppnå med studiet på BI. Ønsket om måloppnåelse er motivasjon nok i seg selv, men det må legges til at det å bli kåret til årets student gir et skikkelig motivasjonsboost.

– Hvilke tre egenskaper tror du gjorde deg til årets økonomistudent?

Seriøs, omgjengelig, engasjert.

figur

Foto: BI


Econa er foreningen for høyt utdannede innen økonomi og administrasjon. Er du ikke medlem?
Sjekk medlemstilbudene og meld deg inn i dag.

© Econas Informasjonsservice AS, Rosenkrantz' gate 22 Postboks 1869 Vika N-0124 OSLO
E-post: post@econa.no.  Telefon: 22 82 80 00.  Org. nr 937 747 187. ISSN 1500-0788.

RSS