Magma topp logo Til forsiden Econa

Senioranalytiker Econa: Maria Østerhus Lobo

De dyktige har det godt

Prima Vera sang at de gærne har det godt. Det stemmer nok det. Men det viser seg også at de dyktige har det godt. Lønnsstatistikken er nettopp lansert, og hvis ikke du har tatt en titt vil jeg anbefale deg å logge inn på Mitt Econa og se på hvor godt vi faktisk har det. Våre medlemmer er lønnsvinnere år etter år. Ikke nok med at vi tjener godt, vi jobber også mye og vi er flinke til å forhandle oss frem til frynsegoder som en ekstra ferieuke, forsikring og full lønn under sykdom og svangerskaps- og/eller adopsjonspermisjon.

At vi arbeider mye kan tyde på at det ikke bare er den økonomiske faktoren som bidrar, men også at vi har arbeidsoppgaver vi trives med, produkter vi tror på og arbeidsgivere som vet å gi oss utfordringer og ta vare på oss. Hele 96 prosent av respondentene sier at de har en utdanning som er relevant for jobben. Og med tanke på at vi har medlemmer innen bransjer så forskjellige som finans og kultur kan det tyde på at utdannelsen gjør deg rustet til de fleste type utfordringer, og at du ved å utdanne deg til (sivil)økonom blir en ettertraktet potet. Bildet er nok ikke alltid like rosenrødt som jeg nå maler det, men stort sett kan vi si at det harde arbeidet på studiet betaler seg. I form av lønn og spennende arbeidsoppgaver.

Homo Econa

Tallene for i år har gitt oss muligheten til å danne oss et bilde av det typiske Econa-medlem. Og han er, ikke overraskende, en 40 år gammel mann som arbeider i Oslo. Han er gift og har ett barn. Arbeidet hans er i privat sektor, og han hever hele 710 000 kroner i året i grunnlønn. Det er likevel ikke sikkert det alltid vil være sånn. Kvinneandelen blant våre medlemmer er økende. I år var det 33,9 % av respondentene som var kvinner, en andel som heldigvis har økt jevnt og trutt de siste årene. Det er med andre ord all grunn til å tro at Homo Econa om noen år er en ung, fremadstormende kvinne.

Er det nyansert?

Det kan likevel være nyanser som vi ikke fanger opp i lønnsstatistikken. Nyanser som kan være viktige for helhetsbildet, og som vil bidra til at vi som forening kan jobbe enda bedre for akkurat deg. Til neste år vil vi i administrasjonen se på undersøkelsene våre med nye og friske øyne. Vi vil se på hvor godt våre dyktige medlemmer har det, og er det områder hvor vi som forening kan sette inn en ekstra innsats. Det er med andre med våre medlemmer i fokus vi gjør endringer. Og til de som tenker at nå kaster vi alle tidligere gode ideer på båten, kan jeg berolige med at vi i administrasjonen er konservative i den forstand at vi forandrer for å bevare. Eller som Riksantikvaren sier det; bevare for å forandre.

iStock_000004489378Med_fmtiStock_000004489378Med_fmt

Foto: istockphoto.com

Annonse_Econa_Ombyggin_fmtAnnonse_Econa_Ombyggin_fmt


Econa er foreningen for høyt utdannede innen økonomi og administrasjon. Er du ikke medlem?
Sjekk medlemstilbudene og meld deg inn i dag.

© Econas Informasjonsservice AS, Rosenkrantz' gate 22 Postboks 1869 Vika N-0124 OSLO
E-post: post@econa.no.  Telefon: 22 82 80 00.  Org. nr 937 747 187. ISSN 1500-0788.

RSS