Magma topp logo Til forsiden Econa

Econa

Econa – av og for økonomer i 75 år

figur

28. februar i år var det nøyaktig 75 år siden Econa offisielt ble stiftet. Det skjedde i 1939 på en hybel i Stensgata i Oslo, den gang under navnet Bedriftsøkonomisk Forening. Siden har foreningen skiftet navn flere ganger. Først til Norsk Bedriftsøkonomisk Forening i 1947, så til Norske Siviløkonomers Forening (NSF) i 1954 og Siviløkonomene i 2004, før vi i 2010 tok navnet Econa.

Feiringen har startet

I år skal historien markeres, og jubileet skal feires. Det skjer på forskjellige måter rundt omkring i landet. Alle Econas lokalavdelinger skal ha jubileumsarrangementer i løpet av året. De første arrangementene har allerede funnet sted.

Først ut var Econa Troms og Finnmark, som 18. mars kunne invitere til jubileumsarrangement i festsalen til Sparebank Nord-Norge i Tromsø. På programmet stod reiselivsrådgiver og forfatter Ann Jorid Pedersen, som snakket om opplevelsesøkonomi, samt direktør Grethe Kristoffersen i Næringsforeningen i Tromsø-regionen.

Econa Nordland arrangerte 20. mars en inspirasjonskveld på Handelshøyskolen i Bodø med Pellegrini Riccardi, Silje Terese Gabrielsen og Knut E. Dybdal som innledere. Pellegrini Riccardi er en populær foredragsholder som bruker teknikken edutainment (av education og entertainment) til å motivere og inspirere. Silje Terese Gabrielsen er siviløkonom fra Handelshøyskolen i Bodø, og i 2013 ble hun kåret til ett av Norges ti beste ledertalenter av E24. Knut E. Dybdal er initiativtaker og arrangør av Arctic Race, og i 2013 ble han kåret til «Årets Nordlending».

Jubileumskonferanse 19. november

Jubileumsåret avsluttes med en storslått jubileumskonferanse og festmiddag på Oslo Plaza 19. november. Alle medlemmer inviteres til konferansen, så det er bare å merke av datoen i kalenderen allerede nå.

figurTa del i feiringen

Mange flere arrangementer vil komme på plass etter hvert, så følg med på www.econa.no for fortløpende oppdateringer og finn ut hva som skjer der du bor.

Vi kommer også til å markere jubileet på sosiale medier, og håper du vil delta og dele. Del gjerne bilder fra arrangementer, minner og historier fra din tid som Econa-medlem, med emneknagg #Econa75 i sosiale medier.

God jubileumsfeiring!


Econa er foreningen for høyt utdannede innen økonomi og administrasjon. Er du ikke medlem?
Sjekk medlemstilbudene og meld deg inn i dag.

© Econas Informasjonsservice AS, Rosenkrantz' gate 22 Postboks 1869 Vika N-0124 OSLO
E-post: post@econa.no.  Telefon: 22 82 80 00.  Org. nr 937 747 187. ISSN 1500-0788.

RSS