Magma topp logo Til forsiden Econa

En enklere overgang til studentlivet

Ny høst betyr enten nytt studieår eller starten på et studium for mange. Med dette kommer mange tanker og følelser om hva dette vil bety. Derfor ønsker vi å dele noen tips som har hjulpet oss siden vi begynte våre studier.

Først og fremst har vi erfart at det er greit å være forberedt noen dager før fadderuka eller skolen starter. Som ny student kan det være greit å få oversikt over byen du skal studere i. Forsøk å finne ut av reiseveien noen dager i forkant, og dra på universitetet for en oversikt. Da kan man fort finne ut at man heller kan sykle framfor å bruke kollektivt.

Når første skoledag kommer, møt opp med et åpent sinn. Her er de aller fleste i samme posisjon: student i ny by uten et sosialt nettverk. Møter du opp med et åpent sinn, vil du danne dette nettverket hurtig, og dette vil hjelpe deg resten av studietiden og forhåpentligvis resten av livet.

Videre når studiehverdagen setter inn, kan det være viktig å få en oversikt over sentrale tidsfrister gjennom semesteret. Finn ut når obligatoriske innleveringer har frister, når eksamen er, og andre essensielle tidsfrister inneværende semester. Utover dette kan det også være lurt å få en oversikt over hvor mye tid hvert fag krever, og hva som inngår i pensum. Dette bidrar til at du får struktur og slipper unna det verste stresset man kanskje kjenner på når eksamen nærmer seg.

Økonomi er noe som får større betydning når man flytter ut fra mor og far og skal stå på egne bein. Plutselig dukket det opp kostnader du ikke har sett for deg, eller ting koster litt mer enn du trodde.

Sett opp et budsjett, og følg dette så godt du klarer. Bruk forskjellige apper, og finn andre måter du kan spare litt penger på.

Overraskende mange aktører har studentrabatter som mange ikke vet om eller ikke bruker. Har du kontroll på økonomien, er dette en bekymring du ikke trenger å tenke på.

Studietiden er full av muligheter, enten det gjelder karriere innenfor det du studerer, politikk, idrett eller andre studentdrevne aktiviteter. Let etter muligheter som er interessante for deg, og noen som kanskje kan utfordre deg. Econa var denne muligheten for meg, og gjennom Econa har jeg møtt mange likesinnede mennesker som jeg kommer til å kjenne resten av livet. Slike aktiviteter gir deg også venner utover de du går i klasse med.

Husk også å melde deg inn i Econa og dra nytte av den kompetansen menneskene i Econa har. Her kan du få hjelp til sjekk av CV-en din dersom du skal søke en jobb ved siden av studiet, dersom du trenger juridisk hjelp med en husleie­kontrakt eller ønsker veiledning når du skal velge spesialisering for studiet ditt.

figur

Econa er foreningen for høyt utdannede innen økonomi og administrasjon. Er du ikke medlem?
Sjekk medlemstilbudene og meld deg inn i dag.

© Econas Informasjonsservice AS, Rosenkrantz' gate 22 Postboks 1869 Vika N-0124 OSLO
E-post: post@econa.no.  Telefon: 22 82 80 00.  Org. nr 937 747 187. ISSN 1500-0788.

RSS