Magma topp logo Til forsiden Econa

magma2004_forening_img_025

Adm.dir. i Econa nina@econa.no

Gjør det umulige mulig

Min første lederjobb var som økonomisjef i et globalt serviceselskap med ti tusen ansatte. Læringen var bratt, og på veien fulgte en god dose prøvelser og feil som en uerfaren leder fort gjør.

Er man fersk som leder, som mange av Econas medlemmer er, kan man fort trå feil når bedriften skal ledes gjennom kriser, press på resultater eller å nå nye mål sammen. Er man født leder? Jeg vil si nei. Personligheten har kun en viss betydning, mesteparten kommer fra læring. Ansvarlig for utdanning i Wilhelmsen Group, Glenn Ruud, mener at kun ti prosent ligger i formell utdanning. Resten er læring og erfaring. Så hvordan får man best mulig støtte på veien?

Selv har jeg lært mye av å være mentor i mine tidligere lederjobber. Nå skal jeg støtte en fersk leder i Econas mentorprogram, der min viktigste oppgave vil være å sette i gang tankeprosesser slik at lederen kan realisere sine mål og styre utenom de største humpene. Jeg er opptatt av at man skal ha ambisjoner, men ikke miste seg selv på veien. Man må tørre å kjenne på sårbarhet og vise at man er et menneske, ikke gjemme seg bak mystikk og makt. Kjenner jeg meg selv rett, må jeg passe meg for å ikke bli for revet med og bli for operativ. Min rolle er å stille de rette spørsmålene og skape en god dialog, ikke å gi svarene.

En fersk leder står ofte i spagat mellom kravene fra toppen og sine ansatte. Det er en ensom posisjon, og mange ledere har tanker og ideer som kverner rundt uten å bli testet. Å få slippe inn i tankene til unge og ferske ledere er inspirerende for meg og de andre mentorene. De kan være mer direkte og ærlige enn de som rapporterer til deg.

Koblingsprosessen er et av suksesskriteriene, og relasjonene blir mest vellykket når den ferske lederen på forhånd har en klar problemstilling som han eller hun ønsker å jobbe sammen med mentor med. Målet er å legge til rette for en lærende allianse som begge parter opplever som verdifull. Man utfordrer hverandre for å få til det som tidligere har fremstått som umulig.

Anas Chair Yemlahi og Christer Johnsen går på sitt andre år som mentorpar i Econas mentorordning. De anser verdien av sine samtaler som såpass høy at de har valgt å fortsette dialogen. Noen velger å fortsette prosessen, slik Anas og Christer gjør. Ikke overraskende er prosessen ofte like viktig som målet.


Econa er foreningen for høyt utdannede innen økonomi og administrasjon. Er du ikke medlem?
Sjekk medlemstilbudene og meld deg inn i dag.

© Econas Informasjonsservice AS, Rosenkrantz' gate 22 Postboks 1869 Vika N-0124 OSLO
E-post: post@econa.no.  Telefon: 22 82 80 00.  Org. nr 937 747 187. ISSN 1500-0788.

RSS