Magma topp logo Til forsiden Econa

Gry Ljøterud, Econa

Ikke bare street smart

Vinnerne av NM i økonomi 2017

Man kommer langt på vei med å være street smart. Kombinerer man det med å være book smart, finner man vinnerformelen. Dette har Maria Meland (24) og Erik Forseth (25) fra Handelshøyskolen NTNU gjort da de stakk av med førsteplassen i NM i økonomi i år.

– På en måte er det jo litt ironisk, fordi man må være book smart for å vinne denne konkurransen. På en annen side så er det viktig å kunne tenke litt utover det man lærer på skolen også, sier begge.

Gjennom fem års studier i finans har de hele tiden vært bevisst på hvordan de skulle forberede seg best mulig til arbeidslivet. De har hatt en mentor som har forberedt dem på arbeidslivet, og de har engasjert seg utenfor studiene.

I tillegg til å være aktiv med foreningsarbeid har Maria også fått tid til sin store lidenskap, å reise. Turene har blitt til en reiseblogg som absolutt skal satses på videre. Målet er å besøke alle land.

Erik har hatt deltidsjobb i Danske Bank ved siden av studiene, når det ikke går i trening og lidenskapen fotball.

– En del tid har det blitt på Fantasy Premier League, spesielt Liverpool FC og RBK. Jeg må få med meg alt av kamper når disse er med, sier Erik.

Laget Streetsmart fra NTNU Handelshøyskolen vant det landsomfattende norgesmesterskapet «NM i økonomi» i mars i år. De vant blant over 500 påmeldte lag bestående av økonomistudenter som har vært gjennom tre nåløyer for å komme blant de ti finalelagene som til slutt kjempet om førsteplassen.

– Dette året var vi skikkelig gira, vi ville avslutte studiene med stil, sier Erik og Maria.

Med seg på laget hadde de også Per Alfsen (26), som ikke var til stede under finalen. Alle tre går siste året på Handelshøyskolen NTNU og kan starte i ny jobb rett etter studiene. De har alle fått jobb før de er ferdig uteksaminert.

Maria flytter til Oslo for å jobbe i PwC. Erik forblir i Trondheim og begynner i Sparebank 1 – Regnskapshuset SMN.

Dette er femte året på rad at studenter får vist hva de kan, og testet seg mot reelle bedrifter. Fagsjef Joakim Østbye i Econa sier at dette en test på hva studentene virkelig kan.

– Studentene må løse en casekonkurranse som ligner veldig på det de blir stilt overfor i en reell jobbsituasjon. Det å analysere ulike sider ved et initiativ, å komme med nye og begrunnede ideer og å være innovativ er ofte krav i studentenes første jobb, sier fagsjef Joakim Østbye i Econa.

figur

Vinnerlaget 2017: Maria Meland (24) og Erik Forseth (25) fra Handelshøyskolen NTNU.


Econa er foreningen for høyt utdannede innen økonomi og administrasjon. Er du ikke medlem?
Sjekk medlemstilbudene og meld deg inn i dag.

© Econas Informasjonsservice AS, Rosenkrantz' gate 22 Postboks 1869 Vika N-0124 OSLO
E-post: post@econa.no.  Telefon: 22 82 80 00.  Org. nr 937 747 187. ISSN 1500-0788.

RSS