Magma topp logo Til forsiden Econa

Kvinner og toppledelse på Arendalsuka

figur-authorfigur

Arendalsuka. En hel uke med politisk mingling. Det trodde du, ja? Det trodde vi også, og booket vårt arrangement knyttet til satsingen vår på kvinner og toppledelse til torsdag ettermiddag. Det heter jo Arendalsuka. Så fikk vi beskjed om at det er bare tull. Arendalsuka, og særlig i valgår, er full av folk mandag ettermiddag, tirsdag og onsdag. Ikke torsdag.

Vi var likevel ved godt mot, og ambisjonene var fortsatt høye da vi satte oss på toget til Arendal. Mandag ettermiddag: sol og mange folk. Tirsdag: sol og mange folk. Onsdag: sol og mange folk. Torsdag: regn, og helt medium minus med folk. Nervene begynte å krype innover oss. Heldigvis kom det dedikerte og ikke minst relevante tilhørere. Her var alt fra gründere til representanter for fagforeninger. Og i motsetning til mange andre arrangement var det ikke kun kvinner her! Vi ga oss selv en fjær i hatten for det.

Samtidig – når vi hadde fått profilerte innledere som Kristin Clemet, Per Erik Henriksen og Berit Svendsen, så er det ikke rart mange kom for å høre på. Og tilhørerne fikk det de kom for. I en sak som det tilsynelatende er veldig politisk korrekt å støtte, fikk vi nyansert problemstillingen uten at det ble en skyttergravskrig. Clemet tok til orde for å se forbi kjønn når man snakket om mangfold. For hvor er mangfoldet om du samler en gruppe med heterofile, homofile, menn, kvinner og med ulik etnisitet, og alle stemmer Høyre? Er det fortsatt et mangfold? Per Erik Henriksen, mannen bak foredraget «Jeg har ansatt min siste kvinne», tok til orde for at kvinner i større grad må lære seg spillereglene på arbeidsplassen. Forstå sjefen din, og lever det sjefen vil ha. Han mente at dette kan være en av grunnene til at kvinner ikke helt når opp – de skal overlevere, og da føler (den mannlige) sjefen seg truet og holder deg nede. Berit Svendsen, lederen og teknologen som stod støtt og tok modige valg da det stormet rundt henne i Telenor, tok til orde for at vi må bli flinkere til å rope på hjelp. Og ikke minst ufarliggjorde hun det å gjøre feil. Men husk en ting når du har tråkket i salaten – ikke fortsett å tråkk. Stå stille. Og be om hjelp!

Etter en workshop hvor vi plukket de kloke hodene til deltakerne, var tiden inne for å runde av – men ikke før flere av oss ble spurt om vi kunne selge t-skjortene våre. Det var en aldri så liten overraskelse. T-skjortene med sitater fra podkasten vår var så populære at flere ble gitt bort. Så hvis det er flere som vil ha, så si ifra, så skal vi se om vi ikke kan hjelpe dere!

figur

Berit Svendsen, Kristin Clemet, Nina Riibe og Per Erik Henriksen kom med hver sine råd til kvinner som vil nå toppen, på Econas arrangement i Gamle Rådhus i Arendal.

Arendals(halv)uka 2020 – vi sees!


Econa er foreningen for høyt utdannede innen økonomi og administrasjon. Er du ikke medlem?
Sjekk medlemstilbudene og meld deg inn i dag.

© Econas Informasjonsservice AS, Rosenkrantz' gate 22 Postboks 1869 Vika N-0124 OSLO
E-post: post@econa.no.  Telefon: 22 82 80 00.  Org. nr 937 747 187. ISSN 1500-0788.

RSS