Magma topp logo Til forsiden Econa

Gry Ljøterud

NHH-studenter til topps

Økonomistudentene Birk Carlenius, Martin Boger og Jacob Bøgwald vant årets NM i økonomi. Laget går siste året på NHH og mottok prisen i Trondheim.

Dette var tredje gang laget konkurrerte og kom til finalen. Derfor smakte seieren ekstra godt.

figur

Vinner av NM i økonomi 2019: NHH-laget «Free Lunch», Martin Boger, Jacob Bøgwald og Birk Carlenius. Her sammen med Econas styreleder Arne L. Lynngård.

figur

Høy puls under Kahoot oppgaven.

figur

Tillitsvalgte fra hele landet var samlet på NTNU Handelshøyskolen for årsmøte i Econa student.

– Dette har blitt som en tradisjon. Det er morsomt å forsøke år etter år, og det var spesielt moro å lykkes rett før vi blir ferdig med studiene, sier Birk Carlenius.

– Det var veldig kult. Vi prøver å utfordre oss selv så mye som mulig, og dette var en skikkelig motivasjon, sier Martin Boger.

Laget går femte året på NHH, og alle tre har allerede fått jobb innen konsulentbransjen, revisjon og finans. Jacob som revisor i Deloitte, Martin som konsulent i Qvartz og Birk i investment banking i Arctic Securities.

I disse dager forberedes masteroppgaven, og så blir det å flytte hjem. Birk er fra Asker, Jacob er fra Oslo, og Martin er fra Ski.

– Bergen er flott, men vi vil alle tilbake til Østlandet, sier Jacob Bøgwald. Vi har gått mye i fjellet og brukt mulighetene Bergen har, men vi er heldige som kan flytte hjem der det også er flest jobber for oss.

Landets beste i økonomi

NM i økonomi ble arrangert for sjette gang av Econa. Her kåres landets beste økonomistudenter, og i år var det rekordmange som gjennomførte. Etter flere utslagsrunder var det ti lag som stod igjen og kjempet om seieren. Under selve finalen var det løsning av case og Kahoot som var utslagsgivende for hvem som tok med pokalen hjem.

Juryen begrunnet med at laget jevnt over leverte gode resultater gjennom hele NM. De hadde gjort gode forberedelser i caseoppgaven, de var fremoverlente og turte å tenke kreativt rundt løsningen. De hadde god kjennskap til markedet og var gode til å analysere og ta i bruk tilgjengelig informasjon.

Laget lærte mest av løsningen av caseoppgaven.

– Vi har prøvd og feilet flere ganger. Det er viktig å forstå at case er noe eget, noe annet enn å løse en teoretisk skoleoppgave. Dette har vi lært mest av, sier alle tre.

– Hva er hemmeligheten bak å bli så gode?

– Vi tre har felles at vi har en bred kunnskapsbase og er glad i mange ulike fag. Men vi føler oss ikke spesielle på NHH, vi opplever at det er en kultur på skolen for å prestere, sier Birk Carlenius.

Hva gjør de beste studentene i økonomi når de ikke sitter på lesesalen? Jo, som andre studenter, de går på kino, tar en øl, drar på turer, henger sammen og ser kanskje en Marvel-film for mye.

Laget mottok en pris på 30 000 kroner, de får presentere sitt case for ledergruppen i Danske Bank, og de deltar også i Nordisk mesterskap i økonomi i år. I tillegg får de helsidesgratulasjon i Dagens Næringsliv.

Econa deler ut prisen i samarbeid med Danske Bank, BDO, Dagens Næringsliv og UHR-ØA (Universitets- og høgskolerådet, Økonomi og administrasjon).


Econa er foreningen for høyt utdannede innen økonomi og administrasjon. Er du ikke medlem?
Sjekk medlemstilbudene og meld deg inn i dag.

© Econas Informasjonsservice AS, Rosenkrantz' gate 22 Postboks 1869 Vika N-0124 OSLO
E-post: post@econa.no.  Telefon: 22 82 80 00.  Org. nr 937 747 187. ISSN 1500-0788.

RSS