Magma topp logo Til forsiden Econa

Tekst og foto: Anne Berit Bull Sletholt

Norges beste √łkonomistudenter

I fjor ble de slått på målstreken. Men gutta fra Lørenskog ga seg ikke så lett, og stilte med samme lag i år. De overbeviste i beintøff konkurranse med økonomistudenter fra hele landet, og hentet hjem tittelen som Norges beste økonomistudenter 2018.

Vinnerlaget Trionomics fra NHH, som består av Jostein Lund Halvorsen, Øyvind Evenrud og Tobias Kildahl, var ett av 686 lag som var påmeldt årets NM, som var det mest populære noensinne.

Barndomsvenner

De tre vinnerne har vokst opp i Lørenskog i Akershus, hvor de gikk på skole og spilte fotball sammen. Dette er ikke det eneste de har gjort sammen: I fjor meldte de seg på NM i økonomi, kom til finalen og endte opp på en andreplass. De mener at det utvilsomt var verdt slitet for å nå finalen i år igjen.

– Det smaker veldig godt. Vi var ett og et halvt poeng bak forrige gang, så derfor smaker det desto bedre i år.

De tok for seg en case der de blant annet så på hvordan Danske Bank kan stå imot konkurransen når utenlandske nettgiganter som Facebook og Google entrer det norske bankmarkedet.

Kultur for konkurranse

Dette er det tredje året hvor NHH har vunnet NM i økonomi, og Trionomics mener det har noe med kulturen på høyskolen å gjøre.

– Jeg har lyst til å skryte litt av NHH. Det er et godt studium og flinke forelesere. Det er kultur for å lære, og det er kultur for konkurranse.

Lag fra NHH vant finalen i NM i økonomi i henholdsvis 2015 og 2016.

Imponert over nivået

Jurymedlem Mathias Dønvik, som til daglig jobber i BDO, var imponert over nivået på deltakerne:

– De viser at de behersker alle grenene innen økonomi som de faktisk blir testet på. Jeg er veldig imponert over bredden hvert enkelt lag viser.

Dønvik oppfordrer alle økonomistudenter til å melde seg på NM i økonomi neste år.

– Det er en fin måte å få utfordret seg selv på når det gjelder faglige utfordringer. Det er jo også fornuftig å ha et lag bestående av forskjellige fagkompetanser, kanskje forskjellige spesialiseringer, sånn at du får mest mulig bredde innad i laget.

Juryen bestod av Finn Kinserdahl (styremedlem Econa), Trude Nilsen (styremedlem Econa), Mathias Dønvik (BDO), Ivar Bredesen (OsloMet) og Anett Martinsen (Danske Bank).

Om NM i økonomi

NM i økonomi er en casekonkurranse som Econa arrangerer i samarbeid med NRØA, BDO, Danske Bank og DN. Konkurransen ble arrangert for første gang i 2013 som et pilotprosjekt på datidens HiOA, nå OsloMet. Konkurransen har tre deler. De ti beste lagene etter andre runde kommer til superfinalen, som i år ble holdt på OsloMet, hvor vanskelighetsgraden på oppgavene er høy og forventningene enda høyere.

Neste års NM i økonomi blir arrangert på Handelshøyskolen NTNU i Trondheim.

figur

Vinnerlaget Trionomics fra NHH. Fra venstre Øyvind Evenrud (23), Jostein Lund Halvorsen (23) og Tobias Kildahl (23).

 

figur

Andreplassen gikk til STATanistene fra BI. Fra venstre Astri Skjesol, Jan Petter Iversen.

 

figur

Tredjeplassen gikk til NTNU Disruptors fra NTNU. Fra venstre Anders Stensås, Magnus Frostholm Nygaard, Bård Christian Tveikra.


Econa er foreningen for høyt utdannede innen økonomi og administrasjon. Er du ikke medlem?
Sjekk medlemstilbudene og meld deg inn i dag.

© Econas Informasjonsservice AS, Rosenkrantz' gate 22 Postboks 1869 Vika N-0124 OSLO
E-post: post@econa.no.  Telefon: 22 82 80 00.  Org. nr 937 747 187. ISSN 1500-0788.

RSS