Magma topp logo Til forsiden Econa

Outsourcing som forretningsidé

Et marked i vekst

Leverandørene lager reklametekster som må lyde som søt musikk for slitne ledere. De tilbyr seg å overta «alle bekymringer som følger IT-drift». Slik forsøker de å posisjonere seg i et voksende marked.

«Du blir sittende med skjermer og tastatur ­ vi blir sittende med ansvaret,» lokker Telenor Business Solutions.

-- Vi har sett budskapet i helsides annonser i flere riksdekkende aviser. Hvorfor denne voldsomme markedsføringen akkurat nå?

-- Vi ønsker å profilere oss tydeligere. Vi ser at markedet vil vokse, og vi ønsker å gjøre oppmerksom på den konsulent-, design- og løsningskapasiteten vi sitter med, sier administrerende direktør Thor-Asbjørn Halvorsen i Telenor Business Solutions.

-- Hvorfor forventer du vekst i markedet for outsourcing i tiden fremover?

-- På grunn av nye teknologiske muligheter og reelle behov. Det er de største bedriftene som har vært mest opptatt av outsourcing tidligere. Men nå, med nettbaserte ASP-tjenester, kan også mindre bedrifter nyttiggjøre seg av outsourcing. Det gjør markedet vesentlig større, svarer Halvorsen.

TRENDEN

­ I Accenture er outsourcing i dag det raskest voksende forretningsområdet, sier partner Idar Ytterdal i det internasjonale konsulentselskapet Accenture.

-- Blant store internasjonale kunder ser vi at outsourcing av hele IT-avdelinger brukes som ledd i større omstillingsprogrammer. Leverandøren må ta risiko, men får også sin del av eventuell gevinst ved omstillingen. Vi snakker her om avtaler som kan involvere flere tusen ansatte og dreie seg om store summer. Også i Norge ser vi potensial for ulike grader av dette. Vi snakker i dag med kunder som tenker i slike baner, sier han.

-- Personlig tror jeg dette er et marked som vil fortsette å vokse i tiden fremover. Mindre bedrifter kan ha nytte av ASP-løsninger, det vil si standardløsninger som tilbys over nettet. Større bedrifter vil bruke outsourcing av hele IT-avdelinger som ledd i en større omstilling, sier Ytterdal.


Econa er foreningen for høyt utdannede innen økonomi og administrasjon. Er du ikke medlem?
Sjekk medlemstilbudene og meld deg inn i dag.

© Econas Informasjonsservice AS, Rosenkrantz' gate 22 Postboks 1869 Vika N-0124 OSLO
E-post: post@econa.no.  Telefon: 22 82 80 00.  Org. nr 937 747 187. ISSN 1500-0788.

RSS