Magma topp logo Til forsiden Econa

magma1404_forening-30_img_016

magma1404_forening-30_img_017

magma1404_forening-30_img_018

Tom Bolstad Adm.dir. i Econa tom@econa.no

Overskudd til å skape

Overskudd til å skape er tema for Econas jubileumskonferanse i Oslo, onsdag 19. november. Bakgrunnen er enkel – overskudd og skaperkraft henger nøye sammen og er begge noe som i stor grad preger Econas medlemmer. Gjennom konferansen vil vi rette søkelyset mot økonomens rolle i samfunnet og økonomens evne til å skape merverdi for bedrift og samfunn. Vi vil fokusere på det å skape fremfor å passe på, økonomen fremfor økonomien og muligheter fremfor problemer.

Trenger samfunnet enda flere økonomer, og har vi de økonomene som skal til for å møte fremtidens komplekse utfordringer? Er vi frempå og på offensiven, eller er vi på vei til å bli forbikjørt av andre utdanningsgrupper med en annen tilnærming? Dette er sentrale spørsmål som vi vil belyse på konferansen. Vi vil også ta tempen på deltakernes forståelse av etikk. Er økonomen en profittmaksimerer uten etiske grenser – eller er det så langt fra sannheten som vi kan komme?

Til å belyse disse spørsmålene har vi samlet en rekke profilerte innledere fra akademia og næringsliv, fra inn- og utland.

Pankaj Ghemawat er professor i global strategi ved IESE Business School i Barcelona. Fra 1983 til 2008 foreleste han ved Harvard Business School, hvor han i 1991 ble den yngste professoren i universitetets historie. Ghemawat var også den yngste «guruen» inkludert i The Economist Guide to Management Ideas and Gurus. Ghemawats nyeste bok World 3.0: Global Prosperity and How to Achieve It fra 2011 har vunnet flere priser. Ifølge The Economist burde boken «leses av alle som ønsker å forstå den viktigste økonomiske utviklingen i vår tid». Ghemawat vil gi oss sin analyse av hvordan vi bør utvikle Norge videre. Dette er en unik mulighet til å høre en av verdens fremste akademikere, helt gratis!

Ellers kommer finansminister Siv Jensen, Kristin Skogen Lund fra NHO, David Brown fra London Business School, Victor D. Nor­man og Alexander Cappelen fra NHH, Caroline Ditlev-Simonsen fra BI, Trond Riiber Knudsen fra McKinsey og Liv Sand­bæk fra Accenture i London. Sistnevnte har ikke bare selv gått til topps i verdens største konsulentfirma, men er også prisbelønnet av britisk næringsliv for å ha løftet frem andre kvinner.

Vi gleder oss til en innholdsrik og spennende konferansedag, og håper mange av dere vil takke ja til invitasjonen som går ut i disse dager. Konferansen toppes med en stor jubileumsfest om kvelden, på Radisson Oslo Plaza Hotell. Dette er vår gave til medlemmene – jeg håper du vil benytte deg av den. Velkommen skal du være!

Se program og omtale av foredragsholderne på side 78–79.


Econa er foreningen for høyt utdannede innen økonomi og administrasjon. Er du ikke medlem?
Sjekk medlemstilbudene og meld deg inn i dag.

© Econas Informasjonsservice AS, Rosenkrantz' gate 22 Postboks 1869 Vika N-0124 OSLO
E-post: post@econa.no.  Telefon: 22 82 80 00.  Org. nr 937 747 187. ISSN 1500-0788.

RSS