Magma topp logo Til forsiden Econa

Atle Kolbeinstveit, Analytiker og rådgiver Econa

Student-konsulenter fra NHH vant NM i økonomi

Et lag fra NHH gikk av med seieren i NM i økonomi etter spennende avslutning, og i konkurranse med gode lag. Lagets løsning på case-oppgaven var avgjørende for seieren.

NM i økonomi gikk nylig av stablene for tredje gang. Konkurransen er åpen for studenter, som testes i det teoretiske pensumet på bachelorgraden i økonomi og administrasjon og den praktiske utøvelsen av denne kunnskapen. Konkurransen består av seks konkurranser fordelt på fire bolker, innledende runde, mellomrunde, finaledag og superfinale.

- Dette var sykt deilig sier, sier en av deltakerne fra vinnerlaget, Magnus Berg (23), fra NHHS Consulting. Sammen med lagkameratene Daniel Håpnes (24) og Helge Jystad Ratvik (25) kan han konkludere med at lagets plan om å fokusere på caseoppgaven, lykkes.

Juryformann Joakim Østbye, som er fagsjef i Econa, sier at juryen likte lagets løsning på caset, og de klarte å fenge salen i sin presentasjon.

- Det er viktig for økonomer å kunne selge inn et budskap, og dette klarte laget på en meget god måte. Altså er det ingen tvil om at lagets forberedelser de siste dagene bar frukter, sier Østbye.

PR-stunt

De tre vinnerne utgjør sammen med 30 andre NHH-studenter NNHS Consulting, som er et konsulentselskap ved skolen.

- Jeg var veldig klar på at dette var en unik mulighet for oss som «konsulentspirer» å synliggjøre at det var mer enn bare en hobby, sier Daniel Håpnes, som er daglig leder i NNHS Consulting. Den posisjonen har lagkamerat Helge Jystad Ratvik har hatt tidligere, mens Berg er markedsansvarlig i samme selskap.

Lagene fikk ikke vite hvordan de lå an før superfinalen, der publikum i salen og alle som fulgte med på nett gikk delta i en Kahoot (online-quiz). «Økomagi» fra Høgskolen i Bergen endte opp på andre plass, foran «AKC» fra Høgskolen i Oslo og Akershus.

Neste års finale blir som i år, i Bergen. Påmeldingen til neste års NM starter på nyåret i 2017 via Econas nettsider.

figur

Vinnerlaget fra venstre: Magnus Berg (23), Daniel Håpnes (24), Helge Jystad Ratvik (25).


Econa er foreningen for høyt utdannede innen økonomi og administrasjon. Er du ikke medlem?
Sjekk medlemstilbudene og meld deg inn i dag.

© Econas Informasjonsservice AS, Rosenkrantz' gate 22 Postboks 1869 Vika N-0124 OSLO
E-post: post@econa.no.  Telefon: 22 82 80 00.  Org. nr 937 747 187. ISSN 1500-0788.

RSS