Magma topp logo Til forsiden Econa

Studentforeningslederen

figur-author

Hvorfor ville du bli studentleder?

Det var faktisk ikke noe jeg i utgangspunktet siktet mot, der jeg var helt ny på NTNU Handelshøyskolen og prøvde å skape meg venner gjennom verv. Jeg ble veldig fort glad i Econa og verdiene deres gjennom året, samt at jeg elsket oppgavene og utfordringene jeg fikk. Følelsen av å arrangere og gjennomføre mitt helt eget arrangement, den gleden av å lykkes, det var en glede jeg ville hjelpe andre med å oppleve også. Derfor stilte jeg som leder da muligheten bød seg, samtidig er det en fantastisk erfaring å ta med seg videre ut i arbeidslivet.

Hva har du lært i studiet så langt, som du kan bruke som leder?

I studiet har jeg lært meg å se mennesker, å se verdien og egenskapene til de ulike mennesketypene. På studiet lærer vi litt av alt mulig, alt fra regnskap til rettslære. Ingen kan være best i alt, og derfor er det viktig å delegere. Jeg trenger en økonomiansvarlig, en markedsføringsansvarlig og en nestleder som kan styrke meg på de punktene der jeg kanskje ikke er best eller strekker til. Jeg har lært at en bedrift består av flere avdelinger, og at de må jobbe sammen for å klare å lykkes. Ingen klarer det alene i lengden.

Hva er de beste tilbudene dere har til medlemmene på NTNU?

Vi tilbyr gode og varierte arrangement der vi fokuserer sterkt på medlemmenes ønsker. På stand tar vi imot innspill og prøver å innfri så godt vi kan. Det hjelper godt å ha lokalavdelingen som støtter oss økonomisk, i tillegg har vi dratt mye nytte av Danske Bank, da de er lett tilgjengelige her i Trondheim. Disse får vi låne til foredrag og liknende. Alle faglige arrangement som har jobbrelaterte ting i fokus, pleier å ha bra oppmøte. Gjennom året har vi også en del stands hvor medlemmene våre kan vinne spennende gaver.

Hvordan ser du på fremtiden for studentgruppen?

Fremtiden vår ser utrolig lys ut, der vi vokser i medlemsbasen og blir mer synlige på skolen for hver dag som går. Jeg har fått æren av å få inn mange nye, men fantastiske og engasjerte styremedlemmer. Friskt blod til Econa NTNU Handelshøyskolen sitt styre, slik at vi kan få flere kreative og nye innspill til hvordan vi kan utvikle oss og skape en bedre hverdag for medlemmene våre.

På hvilke måter bidrar studentgruppen ved NTNU til Econa sin strategi?

Vi har hatt god økning i medlemsbasen og gjort det bra på de siste konkurransene. Medlemmene våre skal få den beste opplevelsen, både faglig og sosialt, gjennom våre arrangement. På denne måten skaper vi en verdi for våre medlemmer.

Hvem vil du gi en lilla rose?

Den må gå til den tidligere lederen av Econa NTNU Handelshøyskolen, Oda Prytz Lien, for å ha sett meg og utfordret meg. Takket være henne fikk jeg mulighet til å holde to spennende arrangement samt delta på årsmøte slik at jeg fikk mer nærhet og kjennskap til resten av Econa.


Econa er foreningen for høyt utdannede innen økonomi og administrasjon. Er du ikke medlem?
Sjekk medlemstilbudene og meld deg inn i dag.

© Econas Informasjonsservice AS, Rosenkrantz' gate 22 Postboks 1869 Vika N-0124 OSLO
E-post: post@econa.no.  Telefon: 22 82 80 00.  Org. nr 937 747 187. ISSN 1500-0788.

RSS