Magma topp logo Til forsiden Econa

Gry May Ljøterud

Test tenåringen i personlig økonomi!

Ny mobiltelefon nå igjen? Har du penger til det, da? er spørsmålet mange av oss kjenner seg igjen i når ten­åringen i huset etterspør mobil, klær eller ny spillkonsoll.

I snart fire år har økonomitrenere fra Econa reist rundt til ungdomsskoler i hele landet og undervist over 12 000 ungdommer i hvordan de selv skal få råd til det de ønsker seg. De har spredd økonomiglede og gitt dem lyst til å tjene og håndtere egne penger.

figur

Lærer Sondre Vinnes Valen-Senstad ved Morellbakken skole har vært med fra Økonomiglede startet i 2016. Han vil nå ta undervisningen videre.

Økonomitrener og siviløkonom Kathinka Blauenfeldt fikk æren av å undervise siste økonomigledetime i Econas regi.

Elever på Morellbakken skole får undervisning av Steffensen.

Tiltaket har blitt lagt merke til, også i politiske kretser. Stortingsrepresentanter, statssekretær og finansminister har vært med Econas økonomitrenere og undervist på skolene. Leder av utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget Roy Steffensen tok stafettpinnen videre og lovet å gi den til kunnskapsministeren da han var med på siste økonomigledetime på Morellbakken skole i Oslo, der det hele også startet i 2016.

– Det er for mange som sliter med å forklare hva renter er, og de mangler forståelse for hvordan de skal planlegge økonomien sin, sier Steffensen. Han gir stor honnør og applaus til Econa for bidraget med å få ungdom til å forstå personlig økonomi bedre. Dette er det et stort behov for, sier Steffensen.

Nina Riibe lover at lærerne skal få all mulig hjelp når de heretter skal ta undervisningsopplegget videre. Econas mange økonomitrenere har sagt seg villige til å stille opp hvis lærerne står på gyngende grunn når de skal undervise i renter og budsjett.

Nå kan du også teste vårt digitale opplæringsprogram i personlig økonomi på din ungdom. Hvor mye vet de om det å ha oversikt over, planlegge rundt og prioritere pengene sine? Opplegget ligger på økonomiglede.no. Vær så god!


Econa er foreningen for høyt utdannede innen økonomi og administrasjon. Er du ikke medlem?
Sjekk medlemstilbudene og meld deg inn i dag.

© Econas Informasjonsservice AS, Rosenkrantz' gate 22 Postboks 1869 Vika N-0124 OSLO
E-post: post@econa.no.  Telefon: 22 82 80 00.  Org. nr 937 747 187. ISSN 1500-0788.

RSS