Magma topp logo Til forsiden Econa

Tekst og foto: Gry Ljøterud, Econa

Toppleder mistet jobben – åpen holdning ga muligheter

figur

– Etter overraskelse og frustrasjon over å få sparken tok jeg et valg om å være helt åpen og ærlig om situasjonen, både til headhuntere og markedet ellers. Det betalte seg, sier toppleder Trond Langeland.

For et par år siden måtte han gå som øverste leder for en stor skoprodusent. Han var imidlertid trygg på egne prestasjoner og sin tyngde, og la bort ledernykker og innpakninger i fine ord. Han opplevde at overraskende mange dører åpnet seg. I dag jobber han i toppledelsen for møbelkonsernet Flokk, med 2 300 ansatte globalt og en omsetning på over tre milliarder.

Trond Langeland (54) har en lang lederkarriere, blant annet fra større selskaper innen elektronikk, forbrukervarer og sikkerhet, og er nå Senior Vice President i Flokk, et stykke norsk møbelhistorie med utspring i Håg, som fortsatt produseres på Røros, og med globalt hovedkontor i Oslo. Han har resultat­ansvar for en region som omsetter for over én milliard kroner, og styrer i tillegg to av virksomhetene konsernet har kjøpt opp.

figur

Trond Langeland er toppleder, men er opptatt av å ikke ta seg selv så høytidelig. Han mener mange toppledere får for stort ego, stivner og  blir ensomme på toppen.

Dette er Trond Langeland

Alder: 54 år

Stilling: Senior Vice President i Flokk

Bostad: Oslo

Status: gift, 2 barn

Utdanning: M.Sc. BI, Senior Executive Programme ved IMDStyrke: glad i (å lede) endringer, skape vekst sammen med andreBli bedre: lytte og lære

Tidlig ute

De to gangene jeg har hatt behov for hjelp ut av jobber, har jeg sett det komme ganske tidlig, sier Langeland. At endringer var i gjære, og at stillingen hans var på spill. Jeg tok raskt kontakt med Econa, som hjalp meg med å forstå min posisjon, sier Langeland. Han legger ikke skjul på at samarbeidet med Econas advokater har bidratt til smidige prosesser rundt både avvikling av gamle og ansettelse i nye jobber.

For stort ego

Langeland er et bevis på at det er finnes nye muligheter selv i voksen alder. Men han er glad for at han mistet jobben lenge før koronapandemien kom.

– Det var litt moro å ha passert 50 og fremdeles få de tilbudene jeg fikk, medgir Langeland.

Han er opptatt av å ikke ta seg selv så høytidelig og mener at mange toppledere får for stort ego, stivner og blir ensomme på toppen. Selv har han aldri følt på den omtalte ensomme posisjonen på toppen.

– Jeg har alltid vært opptatt av å blende inn og leve aktivt sammen med kollegaer. Jeg er oppriktig opptatt av menneskene rundt meg, og jeg er veldig interessert i å forstå virksomheten til bunns. Jeg har vært så heldig å få muligheten til å lære meg nye bransjer gang på gang, skjønne driverne og kjernevirksom­heten. Man flytter ikke fjell alene, sier Langeland, som understreker at han ikke drives av egen prestisje, men av å vinne som et lag.

Tårer, men mest latter

I Canon feiret de hans siste dag etter tolv år som leder med kake, taler og tårer, men mest latter, ifølge Elektronikkmagasinet. Det føltes godt å oppleve at Canon også er et hyggelig sted å slutte, sa Langeland i 2010, da to separate forretningsenheter ble slått sammen og stillingen hans som leder for Canons konsumentvirksomhet i Norden og Baltikum ble borte. Han gledet seg til å finne nye ting å brenne for, og takket nei til ny stilling ved Canons hovedkontor i London. Han valgte heller å slutte og søke nye muligheter.

– Det var tungt å gå ut av selskapet som jeg var blitt så glad i. Ikke minst å forlate kollegaene var tøft. Men kanskje jeg har så dårlig selvinnsikt at jeg ikke tar det innover meg, humrer Langeland, og mener bitterhet kun går utover en selv.

Langeland sier videre at selv om det kan oppfattes som en floskel, er det likevel viktig å fokusere på de gode minnene. Dette er en ekstremt viktig egenskap å ha med seg.


Econa er foreningen for høyt utdannede innen økonomi og administrasjon. Er du ikke medlem?
Sjekk medlemstilbudene og meld deg inn i dag.

© Econas Informasjonsservice AS, Rosenkrantz' gate 22 Postboks 1869 Vika N-0124 OSLO
E-post: post@econa.no.  Telefon: 22 82 80 00.  Org. nr 937 747 187. ISSN 1500-0788.

RSS