Magma topp logo Til forsiden Econa

Gry May Ljøterud

Tore Vamraak blir første sjeføkonom i Econa

figur

I 2014 var Tore Vamraak statssekretær ved Statsministerens kontor og i den innerste kretsen til Erna Solberg. I et tidligere intervju i Magma sier han at han ikke vet hvordan framtidens CV vil se ut.

Dette vet vi mer om nå. Etter prestisjefylte roller i samfunns- og næringsliv og et karriereløp få kan ta etter ham, er Econa heldig å få Vamraak med på laget. Han blir den første sjeføkonomen i Econa og vil styrke påvirkningsarbeidet og samfunnsutviklingen sett fra økonomers ståsted.

Som 15-åring var Tore Vamraak den yngste studenten som er blitt tatt opp ved NHH. Etter dette har han jobbet i NBIM i Oslo og New York, vært forsker ved Forsvarets forskningsinstitutt, finanspolitisk rådgiver for Høyre og senere statssekretær i Finansdepartementet og ved Statsministerens kontor. Nå kommer han til Econa fra stillingen som Associate Partner i McKinsey Company.

– Econa har fulgt meg gjennom hele mitt arbeidsliv, og jeg har stor respekt for organisasjonen og dens medlemmer. Jeg har alltid hatt et sterkt samfunnsengasjement. Når Econa nå ønsket å bli en tyngre og tydeligere aktør gjennom etablering av sjeføkonomstillingen, var dette en spennende mulighet for meg, sier Tore Vamraak.

Administrerende direktør Nina Riibe legger til:

– Econa har et ansvar for å formidle betydningen av økonomer og økonomifaget for samfunnsutviklingen. Med Tore på laget vil vi styrke oss betraktelig på dette.

Tore Vamraak begynner i Econa 1. september.

Les intervjuet i Magma i 2014 her: https://www.magma.no/en-helt-uvanlig-dropout


Econa er foreningen for høyt utdannede innen økonomi og administrasjon. Er du ikke medlem?
Sjekk medlemstilbudene og meld deg inn i dag.

© Econas Informasjonsservice AS, Rosenkrantz' gate 22 Postboks 1869 Vika N-0124 OSLO
E-post: post@econa.no.  Telefon: 22 82 80 00.  Org. nr 937 747 187. ISSN 1500-0788.

RSS