Magma topp logo Til forsiden Econa

Econa

UiS vant NM i økonomi

Spenningen var til å ta og føle på da vinnerlaget skulle kåres i årets NM i økonomi i Oslo. Laget fra Universitetet i Stavanger gikk av med seieren!

189 økonomistudenter fordelt på 62 lag var med i konkurransen om hvem som var best i økonomi i Norge. Dette er første gang Econa arrangerer NM i økonomi i hele landet, og lagene kjempet om førsteplassen og heder og ære til skolen og laget.

Etter to innledende runder på skolene gikk finaleoppgaven ut på å løse en case for DNB: Hvordan skape lojale personkunder i et marked med stor transparens og endringstakt. Lagene presenterte kreative og imponerende forslag foran publikum. Tre lag stod igjen til en siste runde som gikk ut på å svare først på spørsmål innen bedriftsøkonomi, samfunnsøkonomi og statistikk og metode. Econas samarbeidspartnere DNB, BDO og NRØA stod for spørsmålene i de tre rundene.

Laget fra Universitetet i Stavanger gikk av med seieren foran Universitetet i Tromsø på annen plass og Høgskolen i Buskerud og Vestfold på tredje plass.

Studentansvarlig Camilla Nyland, ansvarlig for NM i økonomi i Econa, sier følgende:

– Det er utrolig moro å se det store engasjementet og konkurranseinstinktet blant økonomistudenter. Dette er første gang NM i økonomi avholdes på nasjonalt plan, og allerede i år ser vi stor interesse for økonomifaget og for å delta. Hensikten med konkurransen er å øke interessen og motivasjonen for økonomifaget, både generelt og på forretningsnivå. Konkurransen setter pensum opp mot virkelighetsaktuelle spørsmål og danner en rød tråd mellom de økonomiske fagretningene og arbeidslivet.

Neste år går NM av stabelen i Stavanger.

figur

Det stolte UiS-laget bestående av Odd Kristian Ims, Fredrik Bendz Aarrestad og Trond Fugelli kunne heve Econa-pokalen etter en tøff finalerunde. De går alle på første år i masterprogrammet og har tatt alle årene ved UiS. De tar anvendt finans og økonomisk analyse i masterstudiet.


Econa er foreningen for høyt utdannede innen økonomi og administrasjon. Er du ikke medlem?
Sjekk medlemstilbudene og meld deg inn i dag.

© Econas Informasjonsservice AS, Rosenkrantz' gate 22 Postboks 1869 Vika N-0124 OSLO
E-post: post@econa.no.  Telefon: 22 82 80 00.  Org. nr 937 747 187. ISSN 1500-0788.

RSS