Magma topp logo Til forsiden Econa

Alder: 27 år • Utdanningssted: bachelor i økonomi og administrasjon ved Høyskolen i Oslo, master i økonomi og administrasjon og siviløkonom ved Handelshøyskolen i Trondheim (HHiT). • Stilling og arbeidssted: Key Account Manager, Imperial Tobacco Norway • År i arbeidslivet: to år

Ung i arbeid

figur

 

Hvordan fikk du jobben din?

Jeg startet i selskapet som Space Manager, og stillingen fikk jeg via rekrutteringsbyrået Bønes Virik, hvor jeg hadde lagt inn CV og profil. Etter ett og et halvt år fikk jeg muligheten til å søke på ny stilling internt som Key Account Manager, en stilling jeg har i dag.

Hvorfor søkte du / ville du jobbe akkurat der?

Grunnen til at jeg valgte å jobbe i Imperial Tobacco Norway, var at jeg fikk veldig gode anbefalinger fra rekrutterer om at det var en utrolig flott arbeidsplass med store utviklingsmuligheter (noe han hadde helt rett i).

Stillingen som Space Manager hadde jeg aldri hørt om, men stillingsprofilen virket spennende, og jeg så en mulighet til å utforske noe helt nytt, og samtidig et sted hvor jeg fikk bruke mye av min bakgrunn. I tillegg har jeg fått mange interessante utfordringer og styrket kompetansen med nye arbeidsoppgaver.

Hva har vært det viktigste du har tatt med deg fra studiet og inn i jobben?

Skolen handler ikke bare om å lære teorier, men blant annet om å bygge relasjoner og skape et nettverk. Slik er det i arbeidslivet også. Man må beherske det å jobbe selvstendig, men også fungere som en god lagspiller og mestre det å jobbe i større grupper. Det er sikkert mange som tenker at man ikke får bruk for mye av det man lærer på studiet, men det gjør man i en eller annen grad. Arbeidslivet er i grunnen veldig likt studiehverdagen.

Hva er det viktigste rådet du fikk da du begynte å jobbe, som du vil gi andre som snart skal ut i sin første jobb?

Hva er egentlig drømmejobben? Ikke tenk så mye på det når du søker jobb. Det viktigste jeg har lært, er at uansett hvilken jobb som blir den første, vil det være en kjempegod erfaring å ha med seg i bagasjen. Sikt høyt, og gjør det lille ekstra, enten det er med arbeidsoppgavene eller sosialt – det gir positive resultater!

 


Econa er foreningen for høyt utdannede innen økonomi og administrasjon. Er du ikke medlem?
Sjekk medlemstilbudene og meld deg inn i dag.

© Econas Informasjonsservice AS, Rosenkrantz' gate 22 Postboks 1869 Vika N-0124 OSLO
E-post: post@econa.no.  Telefon: 22 82 80 00.  Org. nr 937 747 187. ISSN 1500-0788.

RSS