Magma topp logo Til forsiden Econa

magma1608_forening-30_img_032

Alder: 26 år • Utdanningssted: Handelshøyskolen – NMBU Stilling og arbeidssted: controller på budsjett og styring, Frogn kommune År i arbeidslivet: 2

Ung i arbeid

Hvordan fikk du jobben din?

I første omgang fikk jeg ikke jobben. Jeg ble innstilt som nummer to etter tre intervjurunder i siste innspurt på masteroppgaven. Masteroppgaven ble levert, og jeg fortsatte i min deltidsstilling i DNB, som gjennom sommeren ble utvidet til en vikarierende fulltidsstilling på ubestemt tid. Litt skuffet, men stillingen krevde tross alt erfaring. Jeg hadde jo aldri lest et kommunalt regnskap engang, så det var jo ikke så rart at noen slo meg, tenkte jeg.

På slutten av sommeren så jeg at stillingen igjen ble utlyst, og jeg tok umiddelbart kontakt for å høre hva som var situasjonen. Kandidaten som ble tilbudt jobben, hadde i løpet av sommeren trukket seg, og de hadde bestemt seg for å utlyse stillingen en gang til. Jeg ble oppfordret til å søke igjen, og noen intervju­runder senere var jeg endelig blitt innstilt som nummer én!

Etter noen forhandlingsrunder på lønnsbetingelsene var jobben i boks!

Hvorfor søkte du / ville du jobbe akkurat der?

Jeg fattet interesse for stillingen som controller i Frogn siden det er en av få slike stillinger som er mulig å få i Drøbak. Det er få store bedrifter, og jeg hadde ikke sett noen controller-stillinger utlyst i Drøbak mens jeg var på masteren. Plassering av arbeidsplassen var et av de viktigste kriteriene jeg satte, og det gjorde denne stillingen meget attraktiv. Ettersom jeg hadde konkludert med at revisjon ikke var noe for meg, så jeg for meg at en slik stilling ville være den perfekte inngangsporten til arbeidslivet.

Hva har vært det viktigste du har tatt med deg fra studiet og inn i jobben?

Lysten til å lære mer.

Hva er det viktigste rådet du fikk da du begynte å jobbe, som du vil gi andre som snart skal ut i sin første jobb?

At det er lov å gjøre feil.


Econa er foreningen for høyt utdannede innen økonomi og administrasjon. Er du ikke medlem?
Sjekk medlemstilbudene og meld deg inn i dag.

© Econas Informasjonsservice AS, Rosenkrantz' gate 22 Postboks 1869 Vika N-0124 OSLO
E-post: post@econa.no.  Telefon: 22 82 80 00.  Org. nr 937 747 187. ISSN 1500-0788.

RSS