Magma topp logo Til forsiden Econa

magma1905_forening_img_024

Nina Riibe | Adm.dir. i Econa | nina@econa.no

Klar, ferdig, gÄ!

Målet til Econa er å skape best mulig medlemsnytte. Dette skal både jeg og de ansatte ha som siktemål i alt vi gjør.

Som ny leder i Econa kan jeg nesten ikke vente med å komme ordentlig i gang. Selv om foreningen over­hodet ikke er ukjent for meg, blir det utrolig spennende å lede en forening jeg tilhører og er medlem av. Det blir som å komme ordentlig på innsiden etter å ha deltatt fra sidelinjen i flere år.

Jeg har alltid vært opptatt av ledelse og organisasjonsutvikling, og det skal innrømmes at jeg trives best i lederrollen. Nå skal jeg bruke alt jeg har av erfaring og kunnskap etter flere år i lederstillinger, til å gjøre Econa til den foreningen alle økonomer ser som sin organisasjon.

I Holmenkollstafetten står vi startklare før startskuddet går – fokusert på én ting: å nå målet fortest mulig. Jeg er ekstremt opptatt av å nå mål, også uten joggesko. Målet til Econa er å skape best mulig medlemsnytte. Dette skal både jeg og de ansatte ha som siktemål i alt vi gjør.

Organiseringsgraden blant akademikere er høy, høyere enn i resten av befolkningen. Samtidig har vi en utfordring med at det er de eldste som er mest ivrige etter å organisere seg. Vi må også få med flere unge i Econa. De har minst like stor nytte av å være organisert som de erfarne. Dette blir noe av det viktigste å ta tak i. Vi skal gjøre foreningen relevant for alle, også for dem som må prioritere pengene i en anstrengt student­økonomi.

Econas strategi skal sikre at vi er relevante nå og fremover. Relevansen endrer seg i takt med hvordan vi jobber, våre preferanser og hele samfunnsutviklingen. Derfor kreves det mye av oss når vi alltid skal ligge et hestehode foran.

Det finnes ikke noe typisk Econa-medlem. Gjennom artikkelserien «Mer enn jobben» viser vi frem mangfoldet av hva økonomer er opptatt av, også utenom jobben. Det er utrolig variert. Nettopp denne variasjonen – dette mangfoldet av yrker, nivåer og stillingsinnhold – gjør foreningen så interessant. Frivillighet er et annet stikkord mange kjenner seg igjen i. Denne gangen kan vi lese om økonomer som har sterke meninger og engasjerer seg i politikk og samfunnsutvikling. De er det også mange av, og foreningen er også bygd opp av engasjement og frivillighet.

Da jeg hilste på ansatte første gang rett før sommerferien, møtte jeg positive tilbakemeldinger og høye forventninger. Jeg sier til dere medlemmer som jeg sa til dem: Jeg håper det skal bli like hyggelig å stå foran dere ved juletider som nå.

Da er jeg klar, ferdig, gå


Econa er foreningen for høyt utdannede innen økonomi og administrasjon. Er du ikke medlem?
Sjekk medlemstilbudene og meld deg inn i dag.

© Econas Informasjonsservice AS, Rosenkrantz' gate 22 Postboks 1869 Vika N-0124 OSLO
E-post: post@econa.no.  Telefon: 22 82 80 00.  Org. nr 937 747 187. ISSN 1500-0788.

RSS