Magma topp logo Til forsiden Econa

Gry May Ljøterud

Nytt studentutvalg i Econa

figur

Econa Student: Live Olsen Hølmo (leder), Marie Rønnevik (nestleder), Jens Henrik Korgerud, Anine Nortvedt Branæs, Malin Selstad, Argjenta Zogaj

– Hva de vil gjøre for å skille seg ut i søkerbunken

Econas studentutvalg har fått nye medlemmer. Alle er opptatt av én ting, og det er hvordan få sin første jobb etter endte studier. Her er hva de tenker kan være smart når de skal skrive jobbsøknaden og møte opp til jobbintervju.

figur

Hvordan skille seg ut i søkerbunken?

Karriererådgivere og arbeidsgivere forteller at det kun tar noen sekunder før de avgjør om en CV og søknad er interessant nok til å bli tatt med videre til en grundigere vurdering. Derfor er det viktig å utforme en CV og søknad som gir et godt førsteinntrykk.

Mitt viktigste tips er derfor å lage eller laste ned en god, ryddig og oversiktlig CV-mal. Dette er en enkel måte å piffe opp din egen merkevare på som bidrar til at du skiller deg ut i søknadsbunken.

Neste tips handler igjen om førsteinntrykk, men også helhetsinntrykket. Det går ut på å være nøye med korrekturlesingen. Om du virkelig har lyst på jobben, forventer arbeidsgiver at det fremgår at du har lagt litt tid og innsats i søknaden, og at den ikke ble slengt sammen i all hast.

Videre er det vel så viktig å sørge for at innholdet bekrefter førsteinntrykket. Tilpass CV og søknad ut fra jobben du søker på. Dette viser at du er genuint interes­sert, men bidrar også til at du får plusspoeng fordi du i større grad trekker frem relevante argumenter og erfaringer.

Om du søker på din første studierelevante jobb, er det nyttig å ha i bakhodet at selv om du ikke har jobbet med noe tilsvarende tidligere, kan du alltids trekke frem erfaring og læringsutbytte fra andre jobber og/eller frivillige verv som kan være relevante for jobben du søker på.

Mitt siste tips er å la noen lese over med objektive øyne for å gi konstruktive tilbakemeldinger. Det er fort gjort å se seg blind på eget arbeid, og for mange er det utfordrende å skrive CV og søknad, spesielt om det er til din første jobb. Her kan man eksempelvis benytte seg av karriererådgivningen til Econa.

Hvor stor betydning har gode karakterer?

Mange engster seg nok for om de må ha toppkarakterer for å sikre seg drømmejobben. Vår generasjon blir ofte omtalt som «generasjon prestasjon», og det ikke uten grunn. Men er karakterer virkelig så viktig som det mange tror?

Det mange glemmer på veien, er at engasjement, frivillige verv, jobb og erfaringer er en bekreftelse på det arbeidsgivere ser etter. Det er ikke til å stikke under en stol at karakterer er av betydning, men man må ha i bakhodet at dette er inngangsbilletten til et intervju. Kompetanse og karakter kan nemlig kompensere for karakterer. På intervjuet vil man prate om det som står i søknaden, og om deg som person. Har du toppkarakterer, men lite annet å vise til, er det vanskelig for en arbeidsgiver å vite om du er riktig kandidat for stillingen. Så ta deg gjerne en pils med venner i ny og ne med god samvittighet, skaff deg erfaring utenfor skolen, vær sosial, og nyt studentlivet. •

figur

Hvordan skille seg ut i søkerbunken?

Engasjer deg i frivillig arbeid, det viser arbeidsgiver at du brenner for noe og kan jobbe i team. Ellers er det bra å skrive i søknaden hvilke kvalifikasjoner du har som kan hjelpe bedriften med å oppnå resultater.

Noen tips til hvordan skille seg ut i søkerbunken/mengden?

Det er viktig å ha en strukturert og oversiktlig CV for å bli plukket ut i søkerbunken. Pass på å ha nok luft, men at alt holdes innen en A4-side. Fortell gjerne noe mer om deg selv enn det som kan leses rett ut av CV-en.

Hva ønsker du å bli spurt om?

Hvordan mine nærmeste ville beskrevet meg. På den måten kan jeg få frem stikkord om meg selv som ikke alltid kommer frem i et førsteinntrykk.

Hvor stor betydning har gode karakterer?

Det er klart karakterer teller i rekrutteringen, men det har vist seg flere ganger at frivillig engasjement og personlighet har gitt kandidater fortrinn.

Skuffet om du ikke får jobben?

Det er klart det hadde vært veldig kjipt å ikke lande drømmejobben, men man kan alltids prøve igjen, tenker jeg. Det viktigste er å finne ut av hva det var som gjorde at jeg ikke fikk stillingen, slik at det kan hjelpe meg neste gang og videre i jobbsøkingen. •

figur

Hvordan forberede deg til jobbintervju?

Dersom man har blitt innkalt til jobbintervju, tror jeg det smarteste er å forberede seg godt. Det er lurt å ha god innsikt i bedriften, stillingen man søker og egen motivasjon for stillingen. Jeg vil også anbefale å delta på jobbsøkerkurs og intervjutrening før man skal søke sin første fulltidsstilling.

Hvordan skille seg ut i søkerbunken?

Jeg tror at det smarteste er å gjøre ting ved siden av studiene, enten jobb eller frivillighet, for å bygge en CV som skiller seg ut i mengden. Det er også lurt å delta på kurs for å lære seg hvordan man skriver en god søknad og CV. I tillegg tror jeg det lønner seg å være aktiv og bygge nettverk på LinkedIn.

Hva ønsker du å bli spurt om?

Jeg liker alltid å svare på spørsmål som «hva er dine styrker» eller «hvorfor bør vi ansette deg».

Hva er vanskelig å svare på?

Jeg synes alltid det er vanskelig å svare på hva som er mine svake sider.

Hvor skuffet blir du om du ikke får jobben du ønsker deg?

Det er mye kult jeg kan jobbe med etter endt studium, og for min del er det ikke kun én jobb jeg kunne tenke meg. Men jobb er en stor del av hverdagen, og selvfølgelig er det kjipt om jeg ikke får jobben jeg har søkt på og ønsker.

Hvor mye har gode karakterer å si sammenlignet med for eksempel frivillig engasjement og personlighet?

Jeg har hørt av andre at man ikke nødvendigvis må ha toppkarakter i alle fag, men at det ofte settes et krav til et snitt for å bli vurdert, og at det deretter er andre ting, for eksempel verv og jobberfaring, som veier tyngre videre i prosessen. •

figur

Hvordan skille seg ut i søkerbunken?

  • Lag en kreativ CV.
  • Ikke vær redd for å skryte av deg selv.
  • Pass på å få med hva du har lært av det du har erfart.
  • Vær konkret, vis til konkrete eksempler.

Mitt inntrykk er at CV-en er det første du må tenke på når du søker jobb. Bruk god tid på å gjøre deg flid med CV-en. Når du får ny erfaring, vil det bare være å tilføye dette. Mitt tips er å benytte seg av PersonligCV.no. Her får du muligheten til å prøve forskjellige formater og velge det som passer deg best.

Hva ønsker du å bli spurt om?

Jeg har vært på mange intervjuer til forskjellige sommerjobber. Dette har vist meg variasjonen i spørsmål man får. Allikevel er det som regel noen som går igjen.

Dette er spørsmål som: Nevn tre negative ting om deg selv. På dette spørsmålet forteller mange som regel bare ting som kan gjøres om til noe positivt uansett.

Spørsmålet jeg heller vil ha, er: Fortell om en situasjon der du opplevde mye stress på jobb – hva gjorde du da? Eller andre lignende spørsmål som er mer konkrete, og der man heller kan vise sin konkrete håndtering av ulike situasjoner.

Hvor stor betydning har gode karakterer?

Jeg tror at din personlighet har mest å si. Karakterene dine og ditt engasjement på siden sier mye om hvem du er. Fokuser på skolen for å vise at du gir alt i det du går inn i. Samtidig vil frivillige verv og engasjement vise at du er villig til å gi mer, blant annet at du er erfaren i samarbeid, og at du klarer å kombinere og yte flere steder samtidig. Trekk gjerne frem hva vervene bestod av, og hva du tar med deg videre som kan ha betydning for jobben du søker på.

Om du sitter med dårlige karakterer og ingen verv å vise til, vil jeg ikke si det er helt over og ut. Da må du legge mer vekt på hvem du er som person, og vise dine ambisjoner og styrker på et annet vis.

Hvor skuffet blir du om du ikke får jobben du ønsker deg?

Da blir jeg veldig skuffet, som alle andre, vil jeg tro. Dette vil naturligvis være avhengig av hvilken jobb det er, og hvor mange intervjuer jeg eventuelt har hatt. Om man vet at det står mellom veldig få etter mange intervjurunder, er det selvfølgelig et stort nederlag å ikke bli valgt. •

figur

Hva er det smarteste å gjøre:

Jeg tror det aller smarteste er å være seg selv i en jobbsøkerprosess. Jeg ville i alle fall likt å vite at jeg ble ansatt på grunnlag av hvem jeg faktisk er – ikke hvem jeg prøver å være i en jobbsøknad. Tips: Vær litt kreativ, innrøm at du har skikkelig lyst på jobben!

Hva ønsker du å bli spurt om:

Hva har du lært av å ha et verv, eksempelvis det jeg har hatt i Econa. Her kan jeg nemlig svare veldig mye.

Ikke bli spurt om:

Jeg hater klassikeren «tre positive og tre negative ting om deg selv»! Ikke bare er det vanskelig å finne tre positive ting om seg selv uten å høres ut som Kanye West, men de negative skal jo også helst være negative med en positiv vri.

Hvor skuffet blir du om du ikke får drømmejobben?

Er det drømmejobben, så klart blir jeg kjempeskuffa. Men mamma sa til meg en gang jeg hadde skikkelig lyst på en jobb og var nervøs for å ikke få den: Hvis de ikke velger ut deg til jobben, så er nok heller ikke jobben rett for deg. Tenker jo i ettertid at sannsynligvis er det jo også bedre.

Hva er det smarteste å gjøre for å bli plukket ut av dem som ansetter?

figur

Bilde på CV, dette er med på å fange oppmerksomheten til de du søker hos. Mange er glad i å ha et ansikt på dem som søker! De første ordene i søknaden må fange oppmerksomhet. Så det er viktig at disse skiller seg litt ut! Vis selvtillit hvis du først blir tatt ut til intervju. Øv på å bli intervjuet, og tenk ut på forhånd hva du vil svare på diverse spørsmål.

Hva skulle du ønske at den som intervjuer deg, vil spørre om? (hva vil du helst svare på)

Hvordan jeg fikk vite om jobben, dette spørsmålet er supert for å forklare hvordan man fant jobben, og om man eventuelt kjenner noen som jobber der, eller for å fortelle om andre positive ting du vet eller har hørt om bedriften.

Hva som engasjerer meg! Det som engasjerer deg, er jo det du er interessert i, derfor blir det enklere å snakke om det, og det er en super måte å få vist litt engasjement på.

Hva vil du helst ikke bli spurt om, eller: Hva er vanskelig å svare på?

Hvor jeg ser meg selv om X antall år, hvor lenge jeg ser for meg å være i et firma. Spørsmål jeg egentlig ikke vet svaret på, eller hvor jeg er redd det finnes et «feil» svar, er alltid vanskelige å svare på.

Hvor mye har gode karakterer å si sammenlignet med for eksempel frivillig engasjement og personlighet?

Tror karakterer er det som kan hjelpe deg til å bli kalt inn til førstegangs intervju, videre er det opp til deg! Håper jo verv teller positivt siden jeg har dette vervet. Tror også personlighet teller en del, det er viktig å finne en kandidat som passer inn i arbeidsmiljøet. Men karakterene er jo selvfølgelig viktige.

Hvor skuffet blir du om du ikke får jobben du ønsker deg?

Veldig, i hvert fall hvis man kommer langt i intervjuprosessen. Det tar mye energi å søke jobb og være med i en intervjuprosess. Kommer man langt i prosessen, begynner man kanskje å få noen forhåpninger, og skuffelsen kan fort bli stor. Selv om det er vanskelig, tror jeg det er viktig å prøve å holde forhåpningene litt nede! •

Hva sier eksperten?

Vi spurte mangeårig HR-direktør Yvonne Fosser om hva hun mener er viktig for å få sin første drømmejobb.

– Det er klart en fordel å ha gode karakterer. Det er en måte å skille seg ut fra de andre på. Mange selskaper bruker dette som første kriterium for å komme i ja-bunken med de som blir innkalt til intervju. Men det avhenger selvsagt av rolle og selskap. Karakterer er kun én del av det de fleste rekruttererne vurderer.

I mange roller er det viktigere å være god til å se sammenhenger, løse problemer som oppstår, og ha evne og vilje til å utvikle seg. De fleste ser etter kandidater som er gode til å løfte frem andre og tenke «vi» fremfor «jeg». Disse kandidatene vil være et stort pluss for arbeidsmiljøet.

Jeg har også sett mange som presterer svært godt i jobben sin, og som ikke har de beste karakterene å vise til.

Ditt smarteste råd for å skille deg ut i søkerbunken?

Ta ekstra ansvar utenfor lesesalen. Man kan få mye verdifull erfaring fra organisasjonsarbeid og frivillig arbeid.

figur

Om Yvonne Fosser

Strategisk rådgiver i eget selskap.

Etter over 20 år som HR-direktør i DHL, Felleskjøpet, Hewlett Packard og Innovasjon Norge har hun nå etablert eget selskap som gir rådgivning innenfor omstillingsprosesser, kultur og lederutvikling.


Econa er foreningen for høyt utdannede innen økonomi og administrasjon. Er du ikke medlem?
Sjekk medlemstilbudene og meld deg inn i dag.

© Econas Informasjonsservice AS, Rosenkrantz' gate 22 Postboks 1869 Vika N-0124 OSLO
E-post: post@econa.no.  Telefon: 22 82 80 00.  Org. nr 937 747 187. ISSN 1500-0788.

RSS