Magma topp logo Til forsiden Econa

Ung i arbeid

figur-author

Hvordan fikk du jobben din?

Jeg ble tipset om at stillingen kom til å utlyses, og at dette var et selskap hvor jeg ville passe godt inn. Deretter ble jeg invitert til en uformell prat, oppfulgt av intervju. Prosessen var veldig kort, men jeg tror det skyldes at begge parter fant det de var på utkikk etter. Det føltes veldig riktig, og jeg opplevde stor forståelse fra tidligere arbeidsgiver for at dette var et tog jeg bare måtte hoppe på.

Hvorfor søkte du/ville du jobbe akkurat der?

Aker BioMarine er et selskap hvor bærekraft har vært en naturlig del av hvordan de gjør business helt fra start. At de nå ønsket å ta arbeidet deres med bærekraft til et nytt nivå og tilbød meg frie tøyler for hvordan dette arbeidet skulle utformes fremstod som en unik mulighet. I Aker BioMarine får man mye frihet og ansvar, men det forventes også at man leverer. Jeg tror dette er veien å gå for selskaper som ønsker å tiltrekke seg den nye generasjonen arbeidstakere.

Hva har vært det viktigste du har tatt med deg fra studiet og inn i jobben?

Jeg var veldig aktiv i studentforeningen under studiene og jeg tror noe av det jeg har fått mest bruk for er evnen til å få ting gjort. Når man skal arrangere studentshow og lese til eksamen samtidig, lærer man seg å bruke den ledige tiden best mulig. Dette kjente jeg igjen i konsulenthverdagen hvor man ofte må sjonglere flere prosjekter samtidig.

Jeg fikk også muligheten til å ta en mastergrad ved HEC Paris, gjennom et dobbelgradsprogram i regi av NHH. Der hadde jeg blant annet et veldig spennende intensivkurs over 7 uker i relasjonell ledelse. Utrolig spennende å merke forskjellen i produktivitet på teamet når man tar seg tiden til å bli kjent med kollegaene man jobber med, og forstår hvordan man kan utfylle hverandre. Her tror jeg vi har mye å hente i Norge, hvor vi ikke er fullt så vante med å blande jobb og privatliv.

Hva er det viktigste rådet du fikk da du begynte å jobbe som du vil gi andre som snart skal ut i sin første jobb?

Sørg for å gjøre noe i dag, som gjør det greit å dø i morgen. Jeg tror man presterer best når man omgir seg med de riktige menneskene, og får lov til å produsere verdi basert på viderutvikling av egne styrker. Som ny skal man selvfølgelig lære og alltid søke å jobbe med sine svakere sider. Likevel tror jeg følelsen av at man har kommet til rett sted, handler om å «få bruke det man er god på». Hvis hansken ikke passer hånden, vær åpen om det. Ta initiativ til å bidra innad i selskapet på de tingene du er gode på, eller søk deg til en annen avdeling/arbeidsgiver. Livet er for kort til å jobbe steder hvor du ikke får utfolde deg selv.


Econa er foreningen for høyt utdannede innen økonomi og administrasjon. Er du ikke medlem?
Sjekk medlemstilbudene og meld deg inn i dag.

© Econas Informasjonsservice AS, Rosenkrantz' gate 22 Postboks 1869 Vika N-0124 OSLO
E-post: post@econa.no.  Telefon: 22 82 80 00.  Org. nr 937 747 187. ISSN 1500-0788.

RSS